top of page
Het perfecte binnenklimaat en steeds zuivere lucht in huis

Verventa is de perfecte combinatie van ventilatie met warmteterugwinning, luchtverwarming en airco. Het gebruikt de kanalen van het ventilatiesysteem om te ventileren, te verwarmen én te koelen.

 

Een goede ventilatie

 

Een ventilatiesysteem is vandaag de dag onontbeerlijk. Nieuwbouwwoningen worden zo goed geïsoleerd, dat ze praktisch luchtdicht zijn. En dat is nadelig voor de luchtcirculatie. Goed ventileren is daarom essentieel voor het creëren van een gezond binnenklimaat. 

 

Een ventilatiesysteem met balansventilatie

 

Bij een systeem D wordt de luchtaanvoer- en afvoer verzorgd door het gebruik van een balansventilatie-unit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de warmte van de afgevoerde lucht om de verse koude buitenlucht op te warmen. Dit gebeurt in de warmtewisselaar van het systeem, men spreekt hier ook van warmteterugwinning.

 

  • Gezonde luchtkwaliteit

  • Hoog wooncomfortLeefruimteSlaapkamerKeukenBadkamer

  • Ventilatie gegarandeerd

  • Geen oververhitting

  • Energiebesparend

 

Verwarmen én koelen

 

Parallel aan het ventilatietoestel wordt een luchtbehandelingskast opgesteld. Deze luchtbehandelingskast draagt zorg voor de verwarming en/of de koeling van recyclagelucht. Deze recyclagelucht wordt verzameld in de hal (en eventueel in de  woonkamer), gefilterd en gebruikt ten behoeve van de warmte- of koeltevraag.

 

De luchtbehandelingskast is verkrijgbaar in uitvoering water of uitvoering DX. In de DX uitvoering is de warmtebron een warmtepomp en wordt de lucht verwarmd of gekoeld door middel van koelgas. In wateruitvoering wordt de lucht verwarmd door water. De warmtebron is dan een stookolie- of gasketel.

PUBL_VERVENTA__2017_BENL.png

De mengeenheid

Het unieke aan het Verventasysteem is het gepatenteerde mengsysteem. Dit bestaat uit een luchtverdeelkast die opgedeeld is in 2 delen. In het ene deel wordt verwarmde of gekoelde recyclagelucht ingeblazen. In het andere gedeelte wordt ventilatielucht ingeblazen. 

 

In elk luchtkanaal kunnen dus twee verschillende luchtstromen ingeblazen worden. Beide luchtstromen (ventilatie en verwarming/koeling) kunnen individueel en onafhankelijk van elkaar worden ingesteld.

 

Dit laat toe om bepaalde kamers continu te ventileren en toch de verwarming of de koeling te onderbreken. 

Interesse? Meer weten?

bottom of page